diumenge, 3 d’agost del 2008

Un dia a Stanford, Palo Alto





Leland Stanford va néixer a Albany, NY, cap el 1824 i al 1852 va marxar a California per a treballar a la botiga de queviures molt gran que tenien els seus germans. La cosa és que anys més tard es va quedar amb la botiga i gràcies a que un client, que estava en bancarrota, li va pagar els seus deutes amb accions d'una mina d'or de la qual tenia l'explotació, va esdevenir ric quan la mina temps després va començar a produir or.

Més tard, ell i uns quants comerciants més (coneguts més tard com The Big Four) de Sacramento van anar a una presentació d'un enginyer ferroviari i els va convèncer per a invertir en una línia de tren que conectés les mines de Sierra Nevada amb la civilització i que creuessin les muntanyes. Ells hi van invertir més aviat poc però van fundar l'empresa Central Pacific Railroad, que amb poc temps acabaria tenint el monopoli del transport a la zona oest dels Estats Units. Alhora, aquest tal Stanford va tenir temps de casar-se i tenir un fill, el qual als quinze anys va morir de tifus. Desfets, Stanford i la seva muller van buscar un lloc on poder fer construir un Memorial per al seu fill fins que, al no trobar-ne cap, van acabar construint-lo en unes terres que tenien a Palo Alto. No contents amb això van crear-hi una universitat de medicina, la qual esdevindria una de les més prestigioses del món.

Us recomano que hi passejeu pel seu enorme campus. Visiteu alguna de les seves biblioteques principals, les quals són descomunalment grans, la seva capella o la Torre Hoover, feta erigir per l'expresident dels Estats Units, el qual vivia amb la primera dama a Stanford. També us recomano que us deixeu caure pel University Ave de Palo Alto on hi trobareu un ambient relaxat, tranquil i agradable ple de botigues i on podreu comprar llibres a l'enorme llibreria Borders o comprar un i-phone a la botiga d'Apple.

També us recomano un local molt interessant per a prendre alguna cosa amb amics abans d'anar a escoltar música en directe, on hem quedat amb la Maria i altres amics de la Jessica a la tornada de Palo Alto. Es diu Cha cha cha i és un local del Mission St. de San Francisco on s'hi poden menjar "tapas" de diferents indrets apart de poder prendre la típica i horrorosa sangria. Això sí, tasteu la sípia arrebossada sucada amb alioli.