divendres, 8 d’agost del 2008

Fog, fog and nothing but fog.


Aquesta és la grandesa de Califòrnia. Un dia pots estar al Mount Whitney a 4.500 metres d'alçada i unes hores més tard pots estar a la zona més baixa dels Estats Units, al desert de Death Valley, o nedant per les platges de Drake Beach i després estar enmig del Silicon Valley. California té moltes joies naturals. Hi ha el Yosemite Park, el Death Valley, el Muir Woods, el Tahoe Lake, el San Francisco Bay, el Mount Shasta... Avui hem anat a una d'aquestes maravelles: al Point Reyes Reservoir National Park

Aquesta reserva natural és un tros de terra separada del continent per la Falla de San Andreas i es troba a uns 50 km de la ciutat de San Francisco. Passats els Muir Woods, un parc de suquoies  gegants, s'arriba a una zona similar al Llac Ness d'Escocia. Precissament el poble més important de la zona és el petit i agradable Inverness. A la banda continental de la llenca d'aigua hi trobem la Serralada Bolinas, una serralada amable amb pocs arbres i plena d'herba que aquesta època de l'any és ben daurada. L'altra part, la que ja pertany a la reserva natural és una zona plena de boscos ferestecs i la part més propera a l'oceà és un altiplà ple d'herba, algunes granges i grans penyassegats i algunes platges on a l'estiu s'hi passeja una espessa boira i a l'hivern s'hi veuen grans tempestes. Aquesta zona va ser una de les primeres en ser vistes pels europeus gràcies a Sir Francis Drake el qual hi va arribar donant la volta al món per mar i el que el qual mai no va adonar-se de l'existència de la Badia de San Francisco.

Aquesta zona del nord de San Francisco sembla un altre món. Plena de boira, extensions immenses de boscos i de prats en aquest lloc hi escasseja la gent i hi abunden les espècies animals i vegetals i bàsicament s'hi pot anar per a gaudir de la tranquilitat i espectacularitat de la natura, fer fotos o caminar pels seus camins. És absoltament recomenable visitar el far el qual encara guia els vaixells ja sigui amb llum o amb so. Les vistes del Pacífic són extraordinàries a no ser que hi hagi la boira estiuenca. Però el que he trobat més espectacular és la platja de Drake. Aquesta platja arresserada en una badia força oberta es troba després de baixar per uns boscos des de l'altipla. Amb sorra fina i penyassegats portentosos segurament és una de les platges més boniques i extraordinàries que he vist mai a la meva vida.

Si després de visitar Point Reyes encara us queden forces podeu fer com nosaltres, tornant a San Francisco, aturar-vos en un dels pobles més cars de la badia per a viure-hi i on s'hi poden gaudir de les millors vistes del Golden Gate i San Francisco. El poble en qüestió es diu Tiburon. Aquí hi viuen persones importants i bàsicament riques i entre les quals hi podeu trobar l'André Agassi o la banda Metallica.


1 comentari:

Anònim ha dit...

Com canviem quan som de vacances i quan ens trobem en territoris llunyans!!!!!Aqui no et veig la cara de color blanc fluorescent ni la ganyota d'anar de bòlid!!!!. Molt xules les fotos, molta enveja i les paraules, descripcions... bé, no ho he llegit tot perque es mes llarg que El Quixot!.
Enhorabona, espero que pugueu escriure un segon capîtol pero en hores de vacances, eh!!!
La Vilumara