dissabte, 9 d’agost del 2008

Silicon Valley

El terme Silicon Valley va ser ideat pel periodista Don C. Hoefler el 1971. Aquest nom designa a la zona sud de la Badia de San Francisco, entre Palo Alto i San Jose a la Vall de Santa Clara, i prové de l'alta concentració d'indústries que té aquesta zona i que estan relacionades amb l'alta tecnologia i la informàtica. Aquesta concentració tan gran d'indústries d'alta tecnologia a la vall va ser degut en, gran part, gràcies als esforços de William Shockley i Frederick Terman, professors de la Universitat d'Stanford. Bàsicament van pensar que una part molt gran de terreny verge de la Universitat podria ser emprat per a implantar empreses d'alta tecnologia per a poder-hi enviar estudiants per a que fessin pràctiques.

Havíeu sentit a parlar abans de Silicon Valley? Jo, bàsicament gràcies a les pel·lícules. Una de les que em venen a la ment ràpidament és "Panorama per a matar", una de les pel·lícules de James Bond i que va ser protagonitzada per Roger Moore. En aquesta pel·lícula, el dolent un jove mig boig i mig nazi anomenat Zorin, vol inundar Silicon Valley per a fer desaparèixer la indústria que hi hostatge i fer-se'n amb el control. Ara però, si investigueu una mica us n'adonareu que empreses com eBay, Hewlett-Packard, Yahoo o Intel hi tenen les oficines principals.

Nosaltres hem fet la fricada d'anar a la seu d'Appel i de Google. La d'Appel se situa a la ciutat de Cupertino i consta de desenes de naus industrials i complexos d'oficines i on, fins i tot, hi tenen una botiga en el seu edifici principal. Google té la seu a Mountain View, poble fronterer amb Cupertino. També posseeix una sensacional extensió de terreny amb desenes d'edificis. El que més sobta és el fet que aquesta empresa té un campus enorme on els treballadors i treballadores poden gaudir de restaurants molt assequibles, piscina i jacuzzi, sales de lleure, camps de boleibol platja, horts, benzineres i un llarg etcètera. Els treballadors i treballadores són tractats a cos de rei i això assegura a l'empresa la seva màxima fidelitat i dedicació. Realment fascinant.